Bamboe NATUURLIJK voor u

Bamboe Hekwerk

Bamboe Hekwerk

Het Bamboe Hekwerk is gemaakt van duurzaam bamboe materiaal en is verkrijgbaar in de hoogtes 100 cm en 120 cm. Daarnaast is het Bamboe Hekwerk in 2 verschillende stengel-afstanden verkrijgbaar; 4 tot 5 cm (rol van 5 meter) of 8 tot 10 cm (rol van 10 meter). Het Bamboe Hekwerk wordt op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd en de toepasbaarheid is groot. Het past zowel in een klassieke – als moderne tuin en is bij uitstek geschikt voor een sfeervolle afrastering bij vijvers, dierenverblijven, tuinen, weides, duinen en bossen. De rollen Bamboe Hekwerk worden op een pallet bezorgd. Voor kastanjehouten palen, om het hekwerk aan te bevestigen, verwijzen wij u graag naar de WTC webshop.

1. Het plaatsen van het Bamboe hekwerk

Het Bamboe Hekwerk is eenvoudig te plaatsen. Heeft u hulp nodig bij het plaatsen? Dan bieden wij ook een volledige montage service aan op uw locatie. Voor het plaatsen van het hekwerk heeft u een kastanje palen nodig die 1,5 x de lengte van de schutting te bedragen. Bijvoorbeeld: bij een hekwerk van 100 cm hoog heeft u een kastanje paal nodig van 150 cm hoog.

2. Het onderhoud

Bamboe heeft van nature een harde buitenlaag, waardoor het een lange levensduur heeft. Omdat de bamboestengels op de knopen afgezaagd worden, zijn de stengels aan de bovenkant dicht. Hierdoor kan geen vorstschade ontstaan. Olie en lak kan eventueel op het hekwerk toegepast worden om mogelijke verkleuring tegen te gaan en vuilaanhechting te verminderen. Dit verhoogt de duurzaamheid nog verder.

3. De oorsprong

Het door ons gepatenteerde Bamboe Hekwerk betreft een uniek systeem, dat is ontwikkeld na ruim 20 jaar ervaring met gevlecht kastanjehout. In het Bamboe Hekwerk worden alleen de beste bamboesoorten verwerkt uit diverse windstreken. Vanwege de lange levensduur van bamboe is het materiaal uitermate geschikt voor constructieve toepassingen zoals hekwerk. Omdat bamboe snel groeit, vroeg gekapt wordt en na de kap weer uit zichzelf groeit, legt bamboe meer CO2 vast dan hout. Het hoeft immers niet opnieuw aangeplant te worden. Om milieubelasting door vrachtschipvervoer zo veel mogelijk te reduceren, wordt het Bamboe Hekwerk in Nederland geproduceerd.
Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep vormen van snelgroeiende grassoorten. De naam is afkomstig uit het Maleis. Bamboestengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels; ze zijn van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten. De plant wordt in uiteenlopende klimaten aangetroffen, van koude berggebieden tot hete, tropische streken. Hij verspreidt zich hoofdzakelijk via zijn wortels, die zich ondergronds ver kunnen verspreiden om hier en daar nieuwe halmen boven de grond te laten komen. Bron: www.wikipedia.nl